SRLS

Voždovac 1955 - Jagodina

23-10-2017 15:30

NAREDNE UTAKMICE

DRLC

Voždovac 1955 2 - OFK Beograd 2

24-10-2017 19:00

Škola  rukometa  ŽRK Voždovac 1955 prevashodno ima za cilj popularizaciju rukometa i motivisanje dece da se bave ovim sportom.
Polaznici u našoj školi rukometa su razvrstani po grupama prema uzrastu tj. godištu.

Škola rukometa svakodnevno vrši upis novih članova koji kroz rad sa iskusnim trenerima čine prve rukometne korake.

U početnoj fazi treba da ovladaju osnovnim elementima rukometne igre kao i da upoznaju rukometna pravila.

Nakon toga sledi formiranje takmičarskih selekcija koje se takmiče na zvaničnim takmicenjima u organizaciji RSS i RSB.

Ozbiljan i stručan rad koji se odvija u našoj skoli  predstavlja skup sadržaja kroz koji deca upoznaju svoje mogućnosti i dovode se do sportske samokontrole, doživljavaju svoja prva socijalna iskustva koja će imati veliki značaj za kasnije prilagođavanje životu u društvu.

Istovremeno nam je cilj da što veci broj dece kroz treninge i takmičenja usmerimo na zdrav sportski zivot i da putem specifičnih sadržaja i postupaka doprinesemo vaspitanju i obrazovanju dece, njihovom fizičkom razvoju a time i formiranju zdrave i svestrane ličnosti sposobne za život.

Školom rukovode licencirani treneri od strane RSS.

 

 Mini rukomet

U sklopu naše škole rukometa postoji i MINI RUKOMET, namenjen našim najmlađim polaznicima, devojčicama rođenim 2010 g. i mlađim.

MINI RUKOMET je sportska igra za najmlađe koja služi za razonodu dece i istovremeno uvođenje u sportsku igru ,, rukomet“ u trenažnom procesu!

Osnovna specifičnost mini rukometa je da su pravila kao i dimenzije terena i lopte prilagođena deci a osnovna ,,filozofija“ je da pedagoški aspekt mora imati prednost u odnosu na takmičarski.